Wandelingen in Limburg

Knapzakroute Geuldal & Meerssen

Knapzakroute Geuldal & Meerssen

Voor de hele familie!

Wil je genieten van Romeins én Bourgondisch Zuid-Limburg? De Knapzakroute Geuldal & Meerssen voert je door de prachtige natuur van het Geuldal en door het centrum van Meerssen. In de knapzak vind je de routebeschrijving en allerlei lekkers om onderweg van te genieten: kaas, worst, breekbrood, appels en kersensap. Het beste van twee werelden!

En oh ja in de zak zit ook een VR bril!

De route voert namelijk langs een ogenschijnlijke kale akker, waaronder de resten van Villa Onderste Herkenberg verscholen liggen. Met virtual reality komt de villa weer tot leven!

De Knapzakroute start bij ons in Meerssen
en is 5,6 km (ongeveer 1,5 uur) lang.
Een knapzak voor 2 personen kost € 17,50.
Je bestelt hem een dag vooraf via
info@uitspanningdenachtegaal.nl of 043 – 364 21 61.

TIP: Wil je met een gids op pad? Dat kan ook!
Limburg Guide Kris Förster leidt je langs
alle belangrijke Romeinse hotspots
en kan er uitgebreid over vertellen.

Meer info : https://bit.ly/3iNP7io

In samenwerking met:
VIA Belgica-Ontmoet Anna-Gemeente Meerssen

Curfsgroeve

Curfsgroeve

Bezoek de Curfsgroeve (vanaf 1 juli 2021)

Start: Uitspanning de Nachtegaal

Vanaf 2018 dient u een ticket te kopen voor uw bezoek aan de Curfsgroeve. Tussen de dorpen Berg en Meerssen ligt verscholen tussen de hellingbossen van het Geuldal de Curfsgroeve. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen en was de groeve afgesloten voor publiek. Inmiddels is de groeve geopend en via een wandelpad aan de zuidzijde toegankelijk voor het publiek. Midden in de groeve is een uitkijkpunt. Een groot deel van de groeve is door haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de excursie [2,5 uur] zal dit deel van de groeve worden bezocht. Aanmelden verplicht.
In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden en is daardoor alleen toegankelijk voor personen die goed ter been zijn. Goed schoeisel is verplicht.

Er zijn in 2021 excursies na 1 juli. De excursies starten om 10 uur bij Uitspanning de Nachtegaal.
Voor de excursies in de Curfsgroeve dient u een ticket aan te kopen. Tickets kosten € 7 per persoon (Beschermers van Het Limburgs Landschap betalen  € 5).

Lees meer & bestel tickets op de website > 

Happen en Stappen in het Geuldal

Happen en Stappen

Genieten in het Geuldal!

Een prachtige wandeling tussen de sfeervolle schilderachtige bossen en beekjes. Deze route heeft 2 startpunten. Zo kan men vertrekken bij ’t Koetshoes in Valkenburg, maar men kan ook starten bij Uitspanning De Nachtegaal te Meerssen, deze omgeving brengt u in een oase van rust, tussen de Galloway-runderen en de herinneringen aan de ondergrondse mergelgrotten.

En als laatste heeft men nog als tussen post: het fameuze Geuldal. Van beekjes en boomgaarden tot weilanden en holle wegen: dit is typisch Zuid-Limburg.

Lees meer op de website >

.
.